AKTUALITY

Deskové hry ve výuce AJ

Oldřiška Buchanan | 10.6.2024 | Anglický jazyk

Deskové hry jsou nejenom zábava na doma, ale mohou také být efektivním způsobem, jak zpříjemnit výuku anglického jazyka. V 7.C. prozkoumáváme předpřítomný čas a přišli jsme na to, že hra může udělat i ty nejnudnější aspekty gramatiky zajímavými a přínosnými pro porozumění.

Desková hra typu „snakes and ladders“ byla vytvořena vyučující přímo na míru našim žákům a umožnila jim prozkoumat předpřítomný čas v různých situacích. Hra nejenom poskytovala příležitost k procvičení gramatických dovedností, ale také posilovala vzájemnou komunikaci mezi žáky a dobré klima ve třídě.

Důležitost deskových her ve výuce je prokázána v mnoha studiích (Li et al., 2022; Manoïlov, 2023). Dle výsledků těchto studií, výuka založená na deskových hrách může zlepšit výkonnost žáků ve studiu, jejich motivaci a angažovanost ve třídě, a přispět k zvýšení diskuse.

V naší třídě jsme můžeme daná zjištění potvrdit Zjistili, že deskové hry jsou skvělým prostředkem ke zdokonalení anglického jazyka. Překonávají bariéry nudného učení a pomáhají žákům lépe porozumět jazykovým konceptům. Jsou to prostředky, které spojují výuku s radostí a novými impulsy k učení.

Pokud jste ještě nezkusili výuku angličtiny pomocí deskových her, doporučujeme vám to vyzkoušet Je to nejenom efektivní, ale také zábavný způsob, jak zdokonalit své jazykové dovednosti.